Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle baraj kapaklarının açılacağı şeklinde sosyal mecralarda yapılan paylaşımların asılsız olduğu bildirildi.

Bazı ilçelerin bir kısmına geçici olarak enerji verilemiyor

Bu türden paylaşımlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Trafo merkezlerinin su altında kalması nedeniyle Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Karadeniz Ereğli'nin bir kısmına geçici olarak enerji verilememektedir. Çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca kentte yağışın devam edeceği uyarısı nedeniyle vatandaşların dere kenarlarından uzak durmaları, dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Bakan Koca: 'Acil servisler geçici olarak kullanım dışı kalmıştır'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Zonguldak'taki sel felaketi sonucu Gökçebey ve Devrek devlet hastanelerinde su baskını meydana geldiğini duyurdu.

Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

  • Acil servisler geçici olarak kullanım dışı kalmış, olay sebebiyle 37 ambulans, 1 pajero ambulans, 2 UMKE timi, 1 acil müdahale aracı ile 123 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır. Durum kontrol altındadır.