Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla, "halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği" iddiasıyla önceki gün saat 17.00 sıralarında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İl Başkanı Demirkaya, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından polis ekipleri tarafından Ankaraya götürüldü.

Demirkaya'nın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınırken ' Alnımız ak, başımız dik!' dedi

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya, sosyal medya hesabında gözaltına alındığını duyurarak, "Hakkımda çıkarılan gözaltı kararı gereği emniyete götürülüyorum. Alnımız ak, başımız dik! Zafer inananların ve savaşanların olacak!" dedi.

Kayseri Baro Başkanı Ankara'da süreci yakından takip etti

Polis ekipleri tarafından Ankara'ya getirilen Hacı Ali Demirkaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı.

Demirkaya'nın Ankara'da ifadesi alınırken Kayseri Baro Başkanı Ali Köse de Ankara'da bizzat süreci takip etti.

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Demirkaya, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yurtdışı çıkış yasağı ve 15 günde bir imza vermek şartıyla adli kontrol tedbiri ile salıverildi.

Ümit Özdağ: 'Arkadaşlarımızın tek suçu Türk olmak'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da sosyal medya hesabında konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya ve Samandağı eski ilçe başkanımız Suphi Yıldız adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.

Bu süreçte bize destek veren TBB Başkanı'na, Ankara Baro Başkanı'na ve Kayseri Baro Başkanı'na Zafer Partisi adına teşekkürlerimi sunarım.

Arkadaşlarımızın tek suçu Türk olmak, Türk olduğunu bilmek, Türkiye'nin örtülü işgaline karşı çıkmak.

Atatürk'ün izinde ailemizi ve vatanımızı ÖLÜNCEYE dek savunacağız.