İsrail'in abluka altına alıp elektriğini kestiği ve yakıt girişine izin vermediği için karanlığa gömülen Gazze'de iletişim ağları çöktü.

Londra merkezli internet gözlem şirketi Netblocks tarafından yapılan açıklamada, "Canlı ağ verileri, yoğun bombardıman altındaki Gazze Şeridi'nde internet bağlantısının çöktüğünü gösteriyor" denildi.

Yoğun bombardıman Gazze'nin dış dünyayla bağlantısını kopardı

Filistinli telekomünikasyon şirketi Jawwal da, "Gazze Şeridi ile tüm iletişim ve internetin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz. Son bir saatteki yoğun bombardıman, Gazze'yi dış dünyaya bağlayan tüm uluslararası kanalları yok etti" açıklamasında bulundu.

Filistin’de hizmet veren Ooredoo telekomünikasyon şirketi ise cuma akşamı itibariyle Gazze Şeridi’nde cep telefonu hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurdu.

Filistin İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı kaynaklarına göre, Gazze Şeridi’nden gelen hizmetlerde nedeni bilinmeyen ani bir duraklama yaşandı.

'Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?'

Ailesinin bir kısmı Gazze'de olan İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, X platformunda yaptığı paylaşımda, Gazze'nin yoğun bombardıman altında olduğunu, telekomünikasyonun kesildiğini ve neredeyse 3 haftadır bu bölgede mahsur kalan ailesine ulaşamadıklarını açıkladı.

İskoçya Başbakanı, "Sadece geceyi sağ geçirmeleri için dua edebiliyoruz. Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?" ifadelerini kullandı.

Filistin Kızılayı: 'Gazze'de çalışan ekiplerimizle iletişim tamamen koptu'

Filistin Kızılayı da yaptığı açıklamada, "İşgal yetkililerinin sabit hatları, cep telefonlarını ve internet iletişim ağlarını tamamen kesmesi nedeniyle Gazze'de çalışan tüm ekiplerimizle iletişim tamamen koptu" ifadelerine yer verdi.

Hamas: 'İşgalci İsrail'in amacı, daha fazla katliam yapmak'

Hamas, İsrail'in ablukası altındaki Gazze’de internet ve iletişimin kesilmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde iletişimin ve internetin kesilmesi, yerleşim yerlerine karadan, denizden ve havadan bombardımanın giderek artırılması, işgalci İsrail'in, basının ve dünyanın gözünden uzakta daha fazla katliam yapma niyetinin işaretini vermektedir" denildi.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'den İsrail'e tepki

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ise, "Gazze Şeridi’yle iletişim ve internetin kesilmesinin amacı, Filistin halkına yönelik katliamlar işlemektir" dedi.

Birleşmiş Milletler'den uyarı: 'Savaşların kuralları vardır, siviller korunmalı'

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings de açıklamasında, "Yoğun bombardıman nedeniyle Gazze’nin dış dünya ile bağlantısı kesildi. Savaşların kuralları vardır. Siviller korunmalı" uyarısında bulundu.

7 Ekim'den bu yana en şiddetli hava saldırıları

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana en şiddetli hava saldırılarını düzenlediği belirtiliyor.