Savcıyı tehdit eden şüpheliye 2-4 yıl hapis talebi

Yenidoğan Çetesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, cumhuriyet savcısı Yavuz Engin’i makamında tehdit ettiği belirlenen Mustafa Kemal Zengin hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Fezlekede, savcının tehdit edilmesi olayına ilişkin soruşturmanın ayrıca devam ettiği de belirtildi.

Çete üyelerine ağır suçlamalar

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan fezleke kapsamında, doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarından oluşan toplam 18 şüpheliye çeşitli suçlamalar yöneltildi:

  • Doktor Dursun Eryılmaz için “ihmali davranışla kasten öldürme” suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

  • Hemşire Serenay Şenkalaycı, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıldan 5 yıla, "zincirleme şekilde ihmali davranışla kasten öldürme" suçundan ise 25 yıldan 43 yıl 7 aya kadar hapis cezası istemiyle fezlekede yer aldı.

  • Diğer 15 şüpheli için çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezaları talep edildi.

Çete liderine ilk operasyonda gözaltı

Soruşturmanın ilk dalgasında, çete lideri Fırat Sarı ile birlikte 5 doktor, 5 sağlık çalışanı, 3 hemşire ve 1 sivil gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı genişleterek 18 şüpheliye yönelik fezleke hazırladı.