İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından başbakan olarak atanıp hükümeti kurmakla görevlendirildikten sonra Başbakanlık Konutu 10 Numara önünde ilk konuşmasını yapan Liz Truss, ülkesi için çok hayati bir zamanda başbakanlık görevini üstlenmekten onur duyduğunu belirterek, İngiltere'yi harika yapan şeyin özgürlük, girişim ve tarafsızlığa olan temel inanç olduğunu söyledi.

Yolların ve evlerin yapımına, ülke genelinde büyük işlere, kasaba ve şehirlere daha fazla yatırıma ihtiyaç olduğunu dile getiren Truss, ailelerin üzerindeki ekonomik yükün de azaltılması gerektiğini ifade etti.

"Enerji arzımızı güvence altına almak için bu hafta harekete geçeceğim"

Truss, ekonomiyi büyütmek için cesur bir planı olduğuna işaret ederek, Başbakan olarak üç önceliği olduğunun altını çizdi.

İlkinin, vergilerin azaltılması ve reform yoluyla ekonomiyi büyütmek için cesur bir plan ortaya koymak olduğunu kaydeden Truss, "Sıkı çalışmayı ödüllendirmek ve iş odaklı büyüme ile yatırımı artırmak için vergileri azaltmak" dedi.

Truss, ikinci önceliği olarak, "Putin'in savaşının neden olduğu enerji krizini ele alacağım. Enerji faturalarıyla başa çıkmak ve gelecekteki enerji arzımızı güvence altına almak için bu hafta harekete geçeceğim" diye konuştu.

"İnsanların sağlık hizmetlerine ulaşmalarını sağlayacağım"

Üçüncü önceliğinin ise İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi'nin (NHS) karşı karşıya bulunduğu krizle başa çıkmak olduğunu söyleyen Truss, "İnsanların doktor randevusu almalarını ve ihtiyaç duydukları NHS hizmetlerine ulaşmalarını sağlayacağım" dedi.