Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yazar Ergün Poyrazdarbeden 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler Turan B., kardeşi Zana B., şoförü Vural Ç. ile Rüzgar B., Serdar B. ile Afganistan uyruklu Ramazan A. mahkemeye çıkarıldı.

Şüphelilerden Ramazan A., sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 5 şüpheli ise tutuklandı.

Ergün Poyraz taburcu oldu

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan yazar Ergün Poyraz ise taburcu edildi.

Bu arada Ergün Poyraz, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin, "Milyonluk ihalelerle suç işlemiş. Büyük bir suçluluk telaşıyla savcılığa koşmuştur, verdiyse karşılığını alacaktır" dedi.

3 gün önce saldırıya uğramıştı

Ergenekon davasında 2007 yılında tutuklanan ve 6 yıl 9 ay Silivri Cezaevi'nde kaldıktan sonra tahliye olan yazar Ergün Poyraz, 12 Nisan günü saat 19.00 sıralarında, Davutlar Mahallesi'ndeki evinin önünde bir grup tarafından darbedildi.

Saldırganlar kaçarken, tekme ve yumruk darbeleriyle yaralanan Poyraz ise ambülansla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafatasında çatlak tespit edilen Poyraz, yoğun bakıma alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarından saldırganların kaçtığı otomobilin plakasını tespit etti.

İstanbul plakalı otomobilden yola çıkan polis, gece boyu yaptığı operasyonlarla inşaat firmasının sahibi Turan B., kardeşi Zana B., şoförü Vural Ç. ile Rüzgar B., Serdar B. ile Afganistan uyruklu Ramazan A.'yı gözaltına aldı.