Rusya'nın Ukrayna'nın işgaline yönelik başlattığı operasyon 8'inci gününe girdi... Başkent Kiev'e doğru ilerleyişini sürdüren Rus ordusuna karşı Ukrayna ordusu, Kiev'e bağlanan yollarda ve köprülerde önlem alıyor.

Özellikle Kiev'e bağlanan köprüler patlatılarak kullanılamaz hale getirilirken, Rus ordusuna ait askeri araç ve tankların Kiev'e girmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor. Kiev'in doğusundaki Baryshivka kırsal bölgesindeki Ukrayna ordusu bir köprüyü daha patlatarak yıktı.

Öte yandan, ABD Temsilciler Meclisi, Rusya-Ukrayna savaşından dolayı Rusya'yı kınayan ve Ukrayna'yı destekleyen karar tasarısını onayladı.

Rus askerleri Herson kentindeki belediye binasını girdi

Ukrayna'nın güneyindeki Herson kenti sokaklarında Rus askerleri ve tanklarının gezdiği bildirildi. Belediye Başkanı İgor Koykhayev, Rus güçlerinin zorla belediye binasını girdiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları karşısında Rusya'ya ve savaşa yardım eden Belarus'a yeni yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

Blinken yaptığı açıklamada, Rusya'nın savunma sanayi sektöründe yer alan 22 kuruluşuna yaptırım uygulanacağını belirterek, "Rusya'nın en büyük finans kurumlarına ve servet fonuna yaptırım uyguladık. Bugün savunma sektörüne de kapsamlı yaptırımlar uyguluyoruz. Bu yaptırımların Rusya ekonomisi üzerinde güçlü etkisi oldu. Yeni yaptırımlar, savaş uçakları, piyade savaş araçları, füzeler, insansız hava araçları, elektronik savaş sistemleri yapan şirketleri yaptırıma tabi tutacaktır" dedi.

Dünya Bankası da Rusya ve Belarus'taki tüm programlarını durdurduğunu açıkladı.

Kiev'de yeniden siren sesleri ve patlamalar

Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üyesi Maryna Fenina'nın, Ukrayna'nın Harkiv kentinde topçu ateşi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

AGİT'ten yapılan açıklamada, Fenina'nın savaş alanı haline gelen şehirde ailesine ihtiyaçlarını götürürken öldüğü aktarıldı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki olası savaş suçlarıyla ilgili aktif bir soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Öte yandan, Kiev'de yeniden siren sesleri duyulmaya başlandı. Siren seslerinden dakikalar sonra başkentte patlama sesi duyulduğu belirtildi.

ABD Başkanı Biden'dan yeni açıklama

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden. sosyal medya hesabı üzerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’ya yönelik verdiği saldırı kararına dair açıklamada bulundu.

Biden, "Putin, Batı'nın ve NATO'nun yanıt vermeyeceğini ve bizi bölebileceğini düşündü" dedi.

Putin'in Batı ve NATO hakkında yanıldığını ifade eden Biden, "O yanıldı. Avrupalı müttefiklerimizi birleştirmek için sayısız saat harcadım. Rusya'nın yalanlarına gerçekle karşılık verdik. Şimdi, özgür dünya onu sorumlu tutuyor" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy: "Bir haftada 9 bin Rus askeri öldürüldü"

20 dakika arayla Kiev'de ikinci kez yeniden siren sesleri yükseliyor.

Başkentte akşam saatlerinden itibaren siren seslerinin saldırının başladığı günden bu yana ilk kez bu kadar arttığı belirtiliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ülkesine saldırılarının ilk haftasında açıklamalarda bulundu.

Ukrayna halkının Rusya saldırılarına karşı büyük bir direniş gösterdiğini söyleyen Zelenskiy, "Yılların planını 1 haftada bozan milletimizdir" diyerek Ukrayna halkının kendi yöntemleriyle Rus ordusuna karşı direndiğini söyledi.

Zelenskiy, bir haftada yaklaşık 9 bin Rus askerinin öldürüldüğünü de bildirdi.

Şehir hoparlörlerinden hava saldırısı olabileceği anonsu

CNN TÜRK Muhabiri Samet Güner, yaptığı açıklamada, "Lviv'de sirenler çalmaya başladı, ardından şehrin hoparlörlerinden hava saldırısı olabileceği yönünde anons yapıldı ve herkesin sığınaklara inmesi istendi. Biz de kameraman arkadaşımla birlikte sığınaklara ineceğiz" dedi.

Saat 03.51 itibariyle Başkent Kiev'de yeniden siren sesleri duyulmaya başlandı.