Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekâtının ikinci gününde, Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, kentin kuzeyindeki bir elektrik santralinin yakınlarında 3 dakika arayla 5 ayrı patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

Kentteki stratejik noktaların yakınlarında kontrol merkezleri kurulduğunu belirten Klitschko, şehirdeki köprüler de dahil olmak üzere özel bölgelerin kontrol altında olduğunu söyledi.

Klitschko, "Kiev'i ve halkı korumaya çalışıyoruz. Şehir halkına, silahlı kuvvetlerin diğer birimleri ve kolluk kuvvetleriyle birlikte başkenti ve ülkeyi savunmaya istekli oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

"Rus birlikleri başkente çok yakın"

"Şu anki durum Kiev için tehdit edici, abartmıyorum. Gece ve sabah çok zor olacak” diyen Klitschko, şöyle devam etti:

Rus birlikleri başkente çok yakın. Sabotaj grupları şehirdeki askeri ve kolluk kuvvetlerini etkisiz hale getiriyor. Başkentte köprüler koruma ve özel kontrol altında. Silahlı kuvvetlerin askeri teçhizatı ve askerleri devriye geziyor.

Gönüllülere 18 bin otomatik silah dağıtıldı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise, Kiev’in düşmesinin gerçekten mümkün olduğu vurgulandı.

Öte yandan, Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, Kiev'in batısından yoğun çatışma sesleri geldiğini aktardı.

Ukrayna ordusunun yanında, kentin savunması için gönüllülere 18 bin civarında otomatik silah dağıtıldı. Kent merkezine doğru birçok noktada mevziler oluşturuldu.

Rusya Savunma Bakanlığı'dan yapılan açıklamada ise, Rus askerlerinin Melitopol kentini ele geçirdikleri duyuruldu.

Ukrayna'nın Eski Devlet Başkanı: "Putin tüm dünyaya savaş açtı"

Ukrayna eski Devlet Başkanı Petro Poroşenko, katıldığı bir canlı yayında, "Rusya işgali durumunda beraberindeki silahlı grupla ne yapmak istedikleri" sorusuna eline silah alarak yanıt verdi.

Poroşenko, "Bu kısa bir kalaşnikoftur. 300 kişilik bir savunma müfrezemiz var. İki makineli tüfeğimiz var. Zırhlı personel taşıyıcılarımız yok, tanklarımız yok" dedi.

Putin'in Ukrayna'ya değil tüm dünyaya savaş açtığını herkesin anlaması gerektiğini söyleyen Poroşenko, Rusya lideri Putin için, "Bayağı deli. Ukraynalıları öldürmek için buraya gelecek kadar kötü biri" ifadelerini kullandı.

Poroşenko, müfrezesinin Kiev'de Rus askerleri ile Ukrayna askerleri arasında yaşanan çatışmalardan 2-3 kilometre uzakta olduğunu söyledi.

Poroşenko, "Ne kadar asker öldürürse öldürsün, ne kadar füzeye sahip olursa olsun, ne kadar nükleer silahı olursa olsun, biz Ukraynalılar büyük bir Avrupa geleceği olan özgür insanlarız" diye konuştu.

Ukrayna İstihbarat Servisi bombalandı

Ukrayna'nın Çernigov şehrinde bulunan Ukrayna İstihbarat Servisi'ne ait binaya 2 adet bomba düştü. Saldırı sonra istihbarat binasında yangın çıktı.

Öte yandan, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Harkov'da devam ettiği kaydedildi.