İletişim Başkanlığı, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 50.7 milyar dolarlık anlaşma imzalandığını açıkladı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleştirdikleri Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretleri vesilesiyle Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında muhtelif alanlarda 13 belge imzalanmış ve kabul edilmiştir. Bu çerçevede iki taraf, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı'nın başkanlık edecekleri bir 'Düzeyli Stratejik Konsey' kurma konusunda mutabakata varmışlardır. Sözkonusu Ortak Mutabakat'la Birleşik Arap Emirlikleri'yle ilişkilerimiz stratejik ortaklık seviyesine çıkartılmıştır. Enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii, yapay zekâ ve ileri teknolojiler gibi alanlarda mevcut işbirliğinin derinleştirilmesi kararlaştırılmıştır. Sözkonusu alanlarda imzalanan anlaşmaların toplam tutarı 50.7 milyar dolardır.

Erdoğan: 'İstanbul'da Ticaret ve Yatırım Forumu düzenlenecek'

İletişim Başkanlığı'nın yaptığı paylaşıma göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan ortak mutabakat metnine ilişkin, "İmzalayacağımız ortak mutabakat metniyle ilişkilerimizi stratejik ortaklık düzeyine çıkartmış olacağız. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey mekanizmasıyla ilişkilerimizin en üst düzeyde düzenli şekilde ele alınmasını sağlayacağız. Anlaşmanın iş dünyamıza tanıtılması için sonbaharda İstanbul'da Ticaret ve Yatırım Forumu düzenlenmesinde fayda görüyoruz. Yatırımların teşviki, güvenlik, yenilenebilir enerji ve taşımacılık gibi alanlarda hukuki altyapıyı sağlamlaştıralım istiyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.