Hava sahasına yaklaşan iz takibe alındı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Karadeniz üzerinden hava sahasına yaklaşan bir hava izi tespit edildi.

Sözkonusu iz, rutin prosedürler kapsamında takibe alındı.

F-16'lara alarm reaksiyon görevi verildi

Hava sahası güvenliğinin sağlanması amacıyla NATO ve Milli Kontroldeki F-16'lara alarm reaksiyon görevi verildi.

Yapılan değerlendirmelerde hava izinin kontrolden çıktığı belirlenen bir insansız hava aracına ait olduğu anlaşıldı.

Bakanlık açıklaması: "Vurularak düşürülmüştür"

Milli Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Karadeniz üzerinden hava sahamıza yaklaşan bir hava izi tespit edilmiş ve rutin prosedürler kapsamında takibe alınmıştır.

Hava sahası güvenliğinin sağlanması amacıyla, NATO ve Milli Kontroldeki F-16'larımıza alarm reaksiyon görevi verilmiştir.

Sözkonusu hava izinin kontrolden çıktığı anlaşılan bir insansız hava aracı olduğu belirlenmiş; herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına, meskûn mahal dışında emniyetli bir bölgede vurularak düşürülmüştür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.