Irak'ın kuzeyinde önceki gün PKK'lı teröristlerin saldırısında 6 askerin şehit olmasının ardından dün de Pençe-Kilit Harekâtı'ndan şehit haberleri geldi.

Bölgedeki bir askeri üs bölgesine sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu.

Mağara, sığınak, barınak ve petrol tesisleri imha edildi

Terör saldırılarının ardından, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), dün saat 22.00'de Irak'ın kuzeyi ve Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine yönelik hava harekâtları düzenlediğini duyurdu.

Bakanlığın sosyal medya hesabında "Şehitlerimiz için!" notuyla duyurulan harekâtlarda, teröristler tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edildi.

Çok sayıda PKK'lı öldürüldü

Bakanlığın operasyonlara ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak-Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Aralık 2023 saat 22.00'de hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekâtlar sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.