Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (1974-1990) emektarlarından oluşan TSİP (1974-1990) Dayanışma Grubu'nun geleneksel toplantılarından sonuncusu 22-24 Ekim 2022 tarihlerinde Muğla/Dalyan'da gerçekleştirildi.

Buluşmanın ana gündemini "Kapitalizmin krizi, politik durum, seçimler, 3. Yol Stratejisi ve Emek ve Özgürlük İttifakı" başlıklı bir panel oluşturuyordu.

TSİP (1974-1990) emektarlarından Cemal Candaş'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde HDP Parti Meclisi Üyesi Kenan Kalyon ve TTB eski başkanı Gençay Gürsoy ile toplantı katılımcıları arasında bulunan insan hakları savunucusu Akın Birdal söz aldılar. Panelistler arasında yer alması planlanan yazar Bahadır Özgür, rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadı.

Cumhurbaşkanı adayının ilk turda seçilebilmesine vurgu

Toplantıda Millet İttifakı ile birlikte belirlenecek Cumhurbaşkanı adayının desteklenerek, var olan farklılıkların seçim sonrasına bırakılması, adayın ilk turda seçilebilmesi vurgusu yapıldı.

Demokrasi ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesi

TSİP (1974-1990) Dayanışma Grubu katılımcılarının Dalyan Buluşması'nın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1974-1990 yılları arasında Türkiye Sosyalist İşçi Partisi saflarında mücadele etmiş olan bizler, önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin yurdumuzda demokrasi ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesi için son derece kritik bir dönüm noktası oluşturacağına kuvvetle inanıyoruz.

Emek ve Özgürlük İttifakı'na destek

Demokrasinin karşı karşıya bulunduğu ağır tehdit karşısında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tüm muhalefetin aynı aday etrafında birleşmesi gereğinin önemine dikkat çekerken, milletvekilliği genel seçimlerinde tüm ezilen ve sömürülenlerin, farklı inanç ve kimliklerin, kadın özgürlük mücadelesinin, LGBTİ+'lerin, tüm doğa, yaşam ve hayvan hakları savunucularının mücadelelerini ortaklaştırmayı hedefleyen 'Emek ve Özgürlük İttifakı'nı desteklediğimizi ilan ediyoruz.

İttifakın yerel ayaklarının hızla örülerek güçlü bir halk hareketine dönüşmesi için başta sol ve sosyalist partiler olmak üzere mevcut sisteme muhalif tüm güçlerin işbirliği ve dayanışma içinde bulunmalarının önemine dikkat çekiyor, barış ve demokrasi güçlerine eşitlik ve özgürlük mücadelesinde başarılar diliyoruz.

TSİP (1974-1990) Dayanışma Grubu

Dalyan Toplantısı Katılımcıları, 22-24 Ekim 2022