CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, haklarındaki Yargıtay kararının ardından Gezi Davası hükümlüleri Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Türkiye İşçi Partisi Hatay milletvekili Can Atalay'ı İstanbul Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti.

Osman Kavala: 'Hukuk ve insan hayatına değer vermeyen bir anlayışın ürünü'

Osman Kavala'nın, Yargıtay kararını, "Hukuk ve insan hayatına değer vermeyen bir anlayışın ürünüdür bu karar" sözleri ile değerlendirdiğini aktaran Berberoğlu, Tayfun Kahraman’ın ise, "Biz güçlüyüz ve kötülüğü elbet yeneceğiz. Hukuk içinde mücadelemize devam edeceğiz" dediğini belirtti.

Merdan Yanardağ: 'Bu muamele, ancak Mussolini ceza yasası ile açıklanabilir'

Tutuklu Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile de görüşen Berberoğlu, Yanardağ’ın, "Gezi hükümlülerine yapılan muamele, ancak Mussolini ceza yasası, peşin infaz anlayışı ile açıklanabilir" dediğini söyledi.

Can Atalay: 'Bu denli adaletsizlik sadece devleti değil, toplumu da çürütüyor'

Berberoğlu, Can Atalay'ın Yargıtay kararı ile ilgili değerlendirmesini de şu sözlerle aktardı:

Dünyaya aynı gözle bakmak zorunda değiliz. Bu denli adaletsizlik sadece devleti değil, toplumu da çürütüyor. Bu sebeple de sadece bizim gibi düşünenlerin değil; AKP'lilerin, MHP'lilerin, Yeniden Refah Partililerin bu konuda ne düşündüğünü duymak istiyorum. Yüksek sesle söylemelerini istiyorum. Ve herkesin de böyle bir adaletsizliğe karşı durmalarını bekliyorum.