Arnavutluk Adalet Bakanlığın'ca Türkiye'ye iadesinin ardından tutuklanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 21 sanığın dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanık ve bazı müştekiler ile tarafların avukatları katıldı.

Tutuklu sanıkların ikisinin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı duruşmada, cumhuriyet savcısı bir önceki celsede vermiş olduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrar etti.

Fatih Özer: 'Dünya üzerindeki tüm kurumları yönetebilecek kadar zekiyim'

Mütalaaya karşı savunma yapan Faruk Fatih Özer, kendisinin ve ailesinin adaletsizlik yaşadığını öne sürerek bunun son bulması gerektiğini söyledi.

Thodex'in yalnızca bir şirket olduğunu ve iflas ettiğini kaydeden Özer, "Thodex'te suç örgütünden bahsedilmez. Dünya üzerindeki tüm kurumları yönetebilecek kadar zekiyim. Bu, 22 yaşında kurduğum şirketten belli. Suç örgütü kuracak olsam bu kadar amatörce hareket etmezdim. Sözkonusu olan dosyada şüpheli olanların 2 seneden fazladır mağdur olduğu ortada" diye konuştu.

Arnavutluk'ta cezaevindeyken bile müştekilere ödeme yaptığını savunan Özer, bunun örgüt kurmuş bir liderin asla yapmayacağı bir hareket olduğunu, kaostan beslenenlerin şirketin batmasından faydalandıklarını dile getirdi.

Özer, savunmasının son bölümünde Türk halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun seslendirdiği "Yolun Sonu Görünüyor" türküsünden alıntı yaparak tahliyesini ve beraatını talep etti.

Serap Özer: 'Bu şirket kardeşimin değil, bir başkasının şirketi olsaydı da çalışırdım'

Tutuklu sanık Serap Özer ise, Thodex'in 2017 yılında kurulduğunu, kendisinin ise işe 2018'de başladığını ifade etti.

Thodex kurulduğunda orada çalışmadığını öne süren Özer, "Ben bu şirkete suç işlemek için değil, kariyer için girdim. Bu şirket kardeşimin değil, bir başkasının şirketi olsaydı da çalışırdım. Kardeşimin şirketinde çalışıyor olmak bana bir ayrıcalık sağlamadı. Bu dosyada örgüt yok" diyerek suçlamaları reddetti.

Özer kardeşlere rekor ceza

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer'e, "örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak", "nitelikli dolandırıcılık", "malvarlığı değerlerini aklama" suçlarından 11 bin 190 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

Öte yandan bir müşteki yönünden sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer hakkında "bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 6 yıl 4 ay 15 gün hapis ile 135 milyon lira adli para cezasına hükmedildi.

Özer kardeşler ayrı ayrı toplamda 11 bin 196 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer sanıklara ise çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezası verildi.

Heyet, 16 sanık hakkında ise delil yetersizliği gerekçesiyle "nitelikli dolandırıcılık" suçundan beraat kararı verirken, 4 sanık hakkında da tahliye kararı verdi.