Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan sonra Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırdı.

Yumruk yedi, yerlerde tekmelendi

Eryaman Stadı'nda oynanan maçın son düdüğüyle birlikte sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı.

Aldığı darbeyle yere düşen Meler, sahaya giren diğer şahıslar tarafından yerde tekmelendi.

Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı güvenlik güçleri sakinleştirmeye çalıştı.

Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

Bu sırada Ankaragücü taraftarı başkanları Faruk Koca'ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya giren taraftarlar olunca, taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

Uğradığı saldırının ardından güvenlik güçlerinin korumasında soyunma odasına giden Meler, stadyumu ambülans ile terk etti.

TFF Başkanı: 'Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı'

Yaşananların ardından canlı yayına bağlanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi şu açıklamada bulundu:

Az önce Riva'da toplantı yapıyorduk. Haberi aldıktan sonra acilen Yönetim Kurulu'nu toplantıya davet ettim. Levent'te toplanacağız.

Hakemleri hedef gösterenler bu gece olanları düşünsün. Taraftarlar iyi bir düşünsün. Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı.

Bu olaya katılan herkes bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm.

Detayları kamuoyu ile paylaşacağız.