Geçen yıl CHP'den 1 yıl süreyle, geçici olarak ihraç edilen ve 13 Haziran'da partisine geri dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na `değişim´ çağrısı yapmıştı.

Daha sonra Özcan, sosyal medya paylaşımlarının parti tüzüğünün ilgili maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle 'kesin ihraç' talebiyle ikinci kez yüksek disiplin kuruluna sevk edildi.

İkinci kez partiden ihraç istemi üzerine Özcan, Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne 'Değişim ve adalet yürüyüşü' başlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'değişim' çağrısında bulunan Özcan, Atatürk Anıtı'nda kendisini bekleyen kalabalığın yanına Atatürk'ün otomobilinin replikası olan klasik bir otomobille geldi.

Özcan, burada, belediye bandosu tarafından çalınan marşlar eşliğinde kalabalığı selamladı.

'Bu yürüyüş, Kemal Kılıçdaroğlu'nu koltuğundan indirmek için olacak'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Atatürk heykelinin önünde konuşma yapan Özcan, sözlerine Atatürk'ten özür dileyerek başladı.

Özcan, şöyle konuştu:

Atam, şu anda senin kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi, başarısız insanlar tarafından yönetiliyor. Hatta bu gaflet içindeki CHP yönetimi, partiyi 10 Aralıkçılara, Sorosçulara, terör sevicilere ve badem bıyıklılara peşkeş çekmeye çalışıyor. Hatta benim gibi Atatürkçüleri ihraç etmek suretiyle yıllardır mobbing ile partiden uzaklaştırmaya çalışıyor. İstiyorlar ki Atatürkçü gömleği çıkarsınlar. İşte ben de bu yüzden sizin huzurunuzda CHP Genel Merkezi'ne az sonra yürümeye başlayacağım. Bu yürüyüş, hakkı yenen örgüt emekçileri için olacak. Bu yürüyüş, başarısız olduğu halde senin koltuğundan kalkmayı reddeden Kemal Kılıçdaroğlu'nu oradan indirmek için olacak. Bu yürüyüşü partiyi tekrar Atatürkçü çizgiye oturtmak için başlatıyorum. Bu yürüyüşü Atatürkçü olduğu için hem partiden hem devletten dışlananlar için gerçekleştiriyorum. CHP Genel Merkezi'ne Köroğlu'nun diyarından sesleniyorum ve buradan çoban ateşini yakıyorum. Bu adımları kendi geleceğim için değil, cumhuriyetimiz için, gelecek nesiller için atıyorum. Gücümü halktan alıyorum ve siz ebedi liderim Mustafa Kemal Atatürk'ten alıyorum.

Yürüyüşü 10 gün sürecek

Daha sonra yürüyüşüne İzzet Baysal Caddesi üzerinden başlayan Özcan'a, çok sayıda kişi eşlik edip destek verdi.

Özcan, yürüyüşü sırasında başına 'Adalet' yazılı bir şapka takıp, elinde de 'Değişim' yazılı bir döviz taşıdı.

Tanju Özcan'a eşlik eden gruptakiler de 'Değişim' ve 'Adalet' yazılı dövizler taşıyıp şapkalar taktı.

Özcan, yürüyüş planlaması kapsamında bugün Bolu'nun Ankara yönünde yer alan Tekke köyü mevkisine kadar yürüyüş gerçekleştirecek.

Özcan'ın yürüyüşünün 10 gün sürmesi planlanıyor.