Taksim-İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen teröristlerin WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak ve Emir Somer imzalı haberde, İstanbul Emniyeti’nin saldırı öncesi ve sonrası yazışmaları tespit ettiği belirtildi.

"Kız eski elbiselerini çıkarsın atsın"

Haberde şu ifadelere yer verildi:

Terörist Ammar Jarkas'ın saldırının ardından kız kardeşine, "Gadir kız eski elbiselerini, geldiği elbiselerini çıkarsın atsın. Atmamız için bir poşete koy" dediği ve böylelikle patlamadan önceden haberi olup kamuflaj için talimat verdiği tespit edildi.

"Kardeşim vallahi aklım sizinle meşgul"

Ammar Jarkas'ın telefonunda ayrıca Halil M. adlı bir kişiyle yazışması da dikkat çekti. Jarkas'ın, terörist Albashır'ın kaçarken çekilen fotoğrafını daire içine alarak "Bu o" dediği, Halil M.'nin ise; "Allah için beni bilgilendir kardeşim, kardeşim vallahi aklım sizinle meşgul, vallahi öleceğim, benim ve ailen için bilgi ver" yazdığı görüldü.

"Merhaba ablacığım, bana durumun hakkında bilgi ver"

Terörist Albhasır'ın gözaltına alınmadan kısa süre önce kendisini Esenler'den Küçükçekmece'ye götüren korsan taksici Ahmet C.'ye "Merhaba" yazdığı, Ahmet C.'nin ise, "Merhaba ablacığım, bana durumun hakkında bilgi ver" şeklinde yanıt verdiği görüldü.