İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde saat 16.13'te bir patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi Beşiktaş ve Şişli'den duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

İstiklal Caddesi polis tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı. Patlama sırasında caddede bulunanlar bölgeden tahliye edildi.

Caddedeki pek çok işyerinin camları kırıldı. Patlamanın etkisiyle şoke olan vatandaşlar çevredeki dükkânlara sığındı.

İstanbul Valisi Yerlikaya: "Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'yi terörle teslim almak isteyenler bunu başaramayacaklar. Aldığımız son bilgilere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı.

Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Oradaki kaçışmalar ve orada bir kadının rol oynadığını tespit ettiler. Gerekli inceleme sürüyor ondan sonra nihai karar verilecek.

Polis poşetli kadını arıyor

İstiklal Caddesi'nin en yoğun olduğu saatlerde yaşanan patlamayla ilgili polis çalışma başlattı.

Çevrede yapılan güvenlik kamera çalışmalarında patlama anına ait bir görüntü elde edildi.

Görüntüde kadın olduğu değerlendirilen bir kişinin, beton saksıların önündeki bankta oturduğu görülüyor. Elinde poşet olan kadın saat 16.11'de poşeti banka bırakarak kalkıyor. Yaklaşık 3  dakika sonra ise patlama meydana geliyor.

Emniyet birimleri her yerde paketi bırakan şüpheliyi ararken, patlamanın çok yönlü soruşturulduğu belirtildi.

Yaralı sayısı 81'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlama sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. An itibarıyla yine 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş durumdayız. İkisi ağır olmak üzere 81 de yaralımız var. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır.