Ankara'da, geçtiğimiz cuma günü Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin sürdürülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Saldırganların fotoğrafı ortaya çıktı

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun özel haberine göre, olay sonrası harekete geçen Ankara Asayiş şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, silahlı saldırıyı motosikletli iki kişinin gerçekleştirdiğini belirledi.

Yapılan çalışmalarda saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen motosikletli 2 saldırganın bir fotoğraf karesi polise gönderildi. Bir vatandaş tarafından çekilip polise gönderilen fotoğrafta, motosikleti kullanan zanlının kasklı, silahı kullanan zanlının ise kasksız kapüşonlu olduğu görüldü. Bu fotoğraf karesi operasyonel birimlere dağıtıldı.

Motosikleti kullanan zanlı yakalandı

Saldırganların peşine düşen polis, kısa sürede şüphelilerle ilgili önemli bilgiler elde ederken, düzenlenen operasyonla 3 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında motosikleti kullanan kişinin de olduğu belirtildi.

Tetikçilerin izi İstanbul'a uzanıyor

Çalışmaya devam eden polis, şüphelilerle bağlantılı olduğu belirlenen 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

Cinayetin neden ve kim tarafından işletildiği yönünde soruşturmayı derinleştiren polis, tetikçilerin izinin İstanbul'a uzandığını tespit etti.

Motosikleti kullanan şüpheli ile silahı kullanan zanlının İstanbul'dan Ankara'ya geldikleri belirlendi.

Silahı kullanan zanlının yakalanması için çalışmalar genişletilirken, azmettirenler hakkında da çalışmaların sürdüğü belirtildi.