İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca, Şile Belediyesi'ne yönelik olarak "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, irtikâp, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında suç örgütünün deşifresine yönelik yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan 22 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

22 şüpheliden 15'i cezaevine gönderildi

Adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 15'i, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer 7 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Belediye başkanı daha önce tutuklanmıştı

Görevden uzaklaştırılan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli, 10 Temmuz'da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Özgür Kabadayı ile Oğuz Kaçmaz, Tuncay Tolga Özçakmak, Ali Şafak ve Evren Buçhan tutuklanmıştı.

Hakimlik, Aslı Kotan hakkında ise imza şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vermişti.