Ankara'da, geçtiğimiz cuma günü, oturduğu evin yakınındaki kullanılmayan eski devlet hastanesinin 5'inci kat penceresinden düşerek hayatını kaybeden 21 yaşındaki Şevval Abanoz'un ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı.

Soruşturma kapsamında, 21 Ekim 2021'de evlendiği eşi Samet Abanoz'un ifadesi alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı.

"Telefon görüşmeleri ve mesajları inceleniyor"

Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Abanoz'un kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporla belirleneceği belirtilirken, soruşturma kapsamında ifade alma işleminin sürdüğü, olay yeri geliş gidiş güzergâhındaki kamera kayıtları ile Abanoz'un telefon görüşmesi ve mesajlaşmalarının incelendiği kaydedildi.

"Olay saati ve öncesindeki olay yeri ve gidiş güzergâhı araştırılıyor"

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Şevval Abanoz’un 28 Ocak 2021 günü saat 22.30 sıralarında kullanılmayan eski bir binanın 5'inci kat penceresinden düşerek hayatını kaybettiği olayla ilgili, Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca derhal soruşturma işlemlerine başlanılarak olayın sıcaklığının devam ettiği saatlerde olay yerinde gerekli keşif ve ölü muayene işlemleri icra edilmiştir. Kesin ölüm sebebinin tespiti için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cenazenin ölüm sebebinin tespitine ilişkin rapor süreci soruşturma kapsamında takip edilirken; olay saati ve öncesindeki olay yeri ve gidiş güzergâhındaki kamera görüntüleri, ölenin telefon görüşme ve mesajlaşmaları, telefon sinyal bilgilerinin de ayrıntılı olarak incelendiği, ifade alma süreçlerinin devam ettiği soruşturma, Polatlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir.