Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın akşam saatlerinde Donetsk bölgesindeki Pokrovsk ilçesine düzenlediği füze saldırısı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 10'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yoğun füze saldırısının ardından arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bir ev tamamen yok oldu

Açıklamada, Pokrovsk'ta saldırı sonucunda 2 evin yıkıldığı, enkazdan bir kişinin sağ çıkarıldığı belirtilerek, enkaz altında 2'si çocuk 6 kişinin daha olabileceği aktarıldı.

Rivne köyünde, 3'ü çocuk, 6 kişinin yaşadığı bir evin tamamen yok edildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, olay yerinde arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Zelenskiy: 'Bunun cevapsız kalmayacağı bilinmeli'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabında, Pokrovsk'a düzenlenen saldırıyı değerlendirdi.

Rus ordusunun S-300 füzelerini kullandığını aktaran Zelenskiy, saldırıda hayatı kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Zelenskiy, "Rusya, bu saldırıların hiçbirinin terör devleti için cevapsız kalmayacağını hissetmeli. Bunu gücümüzle, savunmamızla ve siyasi kabiliyetlerimizle sağlamalıyız" dedi.

Rusya: 'Ukrayna'nın saldırı girişimi engellendi'

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Karadeniz üzerinde Neptün gemisavar füzeleriyle saldırı girişiminin engellendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Moskova saatiyle 17.00 civarında Kiev rejiminin, Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere Neptün gemisavar füzeleri kullanarak terör saldırısı düzenleme girişimleri durduruldu" denildi

Açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin Karadeniz'in kuzeybatı kesiminde 6 Ukrayna füzesini tespit ederek imha ettiği kaydedildi.

Bakanlık, dün de Karadeniz'in kuzeybatısında Ukrayna'nın Neptün füzesiyle saldırı girişiminde bulunduğunu duyurmuştu.