Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus birliklerinin gün boyunca düşmanın çeşitli yönlerden 13'ün üzerinde saldırısını püskürttüğü, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin yaklaşık 545 asker ve düzinelerce teçhizat kaybettiği bildirildi.

Açıklamaya göre, Kupyansk yönünde Batı Askeri Grubu birlikleri, hava ve topçu kuvvetlerinin desteği ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 14 ve 44. mekanize tugayları ile 95. İndirme ve Hücum Tugayı’nın alt saldırısını başarıyla püskürttü.

Rus askerlerinin ayrıca düşman güçlerinin Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin (LHC) Novoselovskiy bölgesi ile Harkov bölgesindeki saldırılarını da durdurduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Düşmanın bu yöndeki kayıpları 60'tan fazla Ukraynalı asker, dört zırhlı muharebe aracı, iki otomobil, ayrıca topçu mücadelesine yönelik ABD yapımı bir AN/TPQ-36 radar istasyonu oldu" ifadeleri kullanıldı.

Zaporojye bölgesinde Ukrayna ordusunun kayıplarının 40 askeri aştığını, aynı yönde ayrıca 5 tankın ve İngiliz yapımı bir FH-70 obüsünün de imha edildiğini belirten bakanlık, "Zaporojye bölgesinde Orehov kentinin yakınlarında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 9. Kolordusunun ileri komuta karakolu vuruldu. Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin (DHC) Pervomayskoye yerleşim bölgesinde bir insansız hava araçları kontrol merkezi ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin insan gücü ve askeri teçhizatı vuruldu" açıklamasında bulundu.

Rus Silahlı Kuvvetleri'nin Donetsk yönünde Ukrayna birliklerinin altı saldırısını püskürttüğü vurgulanan açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin cephenin bu kısmındaki kayıplarının son 24 saatte ölü ve yaralı olarak 300'ün üzerinde asker olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Herson yönünde yapılan atışların yol açtığı hasar sonucu bir günde 20'den fazla Ukraynalı asker, 4 otomobil ve ABD yapımı bir M777 topçu sistemi imha edildi" ifadelerine yer verildi.

Krasnıy Liman yönünde Merkez Askeri Grubu'nun eylemleri, hava ve topçu kuvvetleri ile ağır çok namlulu roketatar sistemlerinin ateşi ile Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 68. Avcı Tugayı’nın LHC'nin Novoyegorovka yerleşim bölgesinde hücum grubunun saldırısının başarı ile püskürtüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, "45'e yakın Ukraynalı asker, 3 zırhlı muharebe aracı, 4 pikap, 1 kundağı motorlu Gvozdika topçu sistemi ve ayrıca 1 D-30 obüsü imha edildi" vurgusu yapıldı.

Güney Donetsk yönünde Doğu Askeri Grubu askerlerinin şiddetli çatışmalara girdiği bildirilen açıklamada, "Çatışmalar sonucunda 80'e yakın Ukraynalı asker, 1 tank, 4 zırhlı muharebe aracı, 3 otomobil ve ayrıca 1 D-20 ve 1 D-30 obüsü imha edildi" denildi.

Rus hava savunma sistemlerinin geçtiğimiz gün Ukrayna'ya ait 25 insansız hava aracını düşürdüğü, çok namlulu roketatar sistemlerinden ateşlenen 8 HIMARS füzesini önlediği bilgisi verilen açıklamada, Rus savaş jetlerinin DHC'nin Brusovka bölgesinde Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin bir Mi-8 askeri helikopterini düşürdüğü ifade edildi.