Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) her türlü silah, mühimmat, roket ve araç-gereç ihtiyaçlarını karşılamakla görevli ve Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) bağlı olarak savunma sanayii alanında faaliyet göstermek amacıyla 15 Mart 1950 tarihinde kurulan Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi'nin Ankara-Elmadağ'daki Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama oldu.

Patlama sesinin duyulmasının ardından dumanların yükseldiği tesise, itfaiye ve ambülans ekipleri sevk edildi.

MSB: 'Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur'

Milli Savunma Bakanlığı, patlama sonrası yangının da çıktığı olaya ilişkin, "Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklamasında bulundu.

Ankara Valiliği'nden açıklama

Ankara Valisi Vasip Şahin ise, yaptığı açıklamada, "Kimyasal bir tepkime neticesinde patlama meydana gelmiş. Başka yaralı olan veya göçük altında kalan başka bir işçimiz yok. Savunma Bakanımız da yolda ve fabrikaya doğru geliyor" ifadelerini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iki savcı görevlendirdi

Sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Hatay'a giden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Elmadağ'daki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlama nedeniyle Hatay programını yarıda keserek Ankara'ya döndü.

 Bakan Güler, hudut hattında, patlamaya ilişkin şunları söyledi:

Bu sabah 08.37'de MKE AŞ Elmadağ Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana geldi. Maalesef 5 işçi kardeşimizi kaybettik. Patlama meydana gelene kadar kamera kayıtları mevcut. Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi.

İşçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Olay teferruatlı biçimde incelenecek ve gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Tekrar başımız sağ olsun.