Beşiktaş'ta teknik direktörü olarak göreve başlayan ve ilk sınavını Başakşehir'e karşı veren Rıza Çalımbay, siyah-beyazlıların karşılaşmayı 1-0 kazanması sonucu başarıyla geçti.

Tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'ta ikinci kez görev alırken, oyuncularda meydana gelen sakatlıkların yoğunluğuna dikkat çekti.

Masuaku, Aboubakar ve Cenk Tosun, Başakşehir maçında adale problemleri nedeniyle forma giyemedi.

Beşiktaş'ta sezon içinde Tayfur Bingöl, Umut Meraş, Amartey, Salih Uçan ve Bailly gibi isimler de benzer sakatlıklar nedeniyle takımdan ayrı kalmıştı.

Rıza Çalımbay, Başakşehir maçının ardından bu sakatlıkların aşırı antrenman yüklemesinden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

'Büyük ihtimalle aşırı yüklenmeden'

Rıza Hoca, herkesin kafasındaki soru işaretine şu sözlerle açıklık getirdi:

Daha fazla çalışmamız gerekiyor. Ama oyuncuları dinlendirerek çalıştırmamız gerekiyor. Ben tesislere gittim, en çok şaşırdığım şeylerden birisi en az 5-6 oyuncuda sakatlık var. Bu sakatlıkların hepsi de aynı yerden, aynı şekilde sakatlık olmuş. Büyük ihtimalle aşırı bir yüklenme olmuş. Ondan sonra da hepsi yavaş yavaş sakatlandılar yani.

'Kesinlikle bu oyunun üstüne çıkmamız lazım'

Bundan sonra bunların olmaması gerekiyor. İnşallah olmayacak. Benim ekibimde her türlü arkadaşımız var. Kondisyonerimiz olsun, analizlerimiz olsun her şeyimizi mükemmel yapıyoruz. Üstüne koya koya gitmemiz lazım. Ancak kesinlikle bu oyunun üstüne çıkmamız lazım.

Sakatlıklar fiziksel mi, mental mi?

Beşiktaş'ta son zamanlarda yaşanan bu sakatlıkların fiziksel mi, yoksa mental mi olduğu sorusu gündemde.

Özellikle Eric Bailly'nin birçok maçta sakatlandığını söyleyerek oyundan çıkması ve Ghezzal'ın Başakşehir maçında devre arasında sakatlandığını açıkladıktan sonra gözyaşlarına boğulması, futbolcuların fiziksel olduğu kadar mental olarak da zorlandıklarını gösteriyor.