CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyarette bulunmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti.

Özel, Hrant Dink davasının devam ettiği bir aşamada, cinayeti işleyen Ogün Samast'ın tahliye edilmesine sert tepki gösterdi.

'Bu kadar canice bir cinayet işleyenin ne iyi hali olacak?'

CHP lideri Özel, şöyle konuştu:

Akıl alır gibi değil. 16 yıldır tutuklu, yok iyi hali varmış, bilmem nesi varmış. Bu kadar canice bir cinayet işleyenin ne iyi hali olabilecek?

Demek ki hepimizin gözü önünde bir cinayet. Sadece bir cinayet değil, yani cinnet halinde yapılmış değil. Tasarlanmış, planlanmış, birileri tarafından görevlendirilmiş, gitmiş, takip etmiş, tatbikat yapmış. Ve Türkiye'de Ermeni cemaatine karşı yapılmış olan inanılmaz bir haksızlık. Bir kanaat önderinin düşüncelerinden dolayı susturulması çok şüpheli bir durumdu zaten.

'Sözün bittiği yerdeyiz'

Demek ki Ogün Samast'ı birileri koruyup kolluyor. Cinayet sonrasında bayrak önünde fotoğraf çektirenler vardı. Demek ki o fotoğraf çektirenler ya da onu azmettirenler günü geldiğinde onu ömür boyu durması gerektiği o delikten çıkarmasını bildiler.

Sözün bittiği yerdeyiz. Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa, bundan sonra adaletin a'sından bahseden gerçekten vicdansızdır.

Bir tepki de Kılıçdaroğlu'ndan: 'Aslanım benim, aferin Erdoğan'

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da X platformunda yaptığı paylaşımda tahliye kararını şu sözlerle eleştirdi:

Milletin oyuyla seçilmiş milletvekilini, yasaya aykırı bir biçimde cezaevinde tutmak için 'yargı krizi' çıkaranlar, katilleri serbest bırakıyor. Kardeşliğimize kurşun sıkanlar, kadınlara, çocuklara kasteden 'iyi halliler' dışarıda; gazeteciler, siyasetçiler içeride... 'Aslanım benim, aferin Erdoğan...'