Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, gündüz saatlerinde Odessa'ya düzenlenen Rus füze saldırılarıyla ilgili sosyal medya hesabında görüntülü mesaj paylaştı.

"Rusya'nın füze saldırısının ardından Odessa'daki kurtarma operasyonları sürüyor" açıklamasında bulunan Zelenskiy, olayı alçak bir saldırı olarak nitelendirdi.

Zelenskiy, şunları söyledi:

İki füze ateşlendi, ikincisi saldırı yerine ilk gelen kurtarma ve sağlık görevlilerine isabet etti. Acil sağlık görevlileri ile kurtarma görevlileri yaralandı ve öldürüldü. Tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum. Onlarca kişi yaralandı. Enkaz altında kalan kişiler için arama çalışmaları sürüyor.

Ölü sayısı artıyor

Ukrayna Başsavcısı Andriy Kostin, sosyal medyada yaptığı yazılı açıklamada, Odessa'ya yapılan saldırı sonucu ölenlerin sayısının 19'a, yaralıların sayısının 73'e yükseldiğini duyurdu.

Ulusal yas ilan edildi, Rusya Harkiv'i de vurdu

Odessa Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Kiper, saldırının ardından yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenler için 16 Mart'ın Odessa'da ulusal yas ilan edildiğini belirtti.

Rusya ayrıca Ukrayna'nın Harkiv bölgesine de saldırı düzenledi.

Saldırı sonrası itfaiye ekipleri sağlık merkezinde çıkan yangını söndürmek için çalışma başlattı.

'Düşmanın zayıflığının bir işareti'

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada saldırıya ilişkin, "Odessa'daki Rus terörü, kendi topraklarındaki insanların güvenliğini garanti edemediği bir zamanda Ukraynalı sivillerle savaşan düşmanın zayıflığının bir işaretidir" demişti.