Şanlıurfa'daki 2023 Süper Kupa finaline Fenerbahçe'nin protestosu damga vurdu.

Sahaya U19 takımıyla çıkan Fenerbahçe, mücadele başladıktan saniyeler sonra sahadan çekildi ve karşılaşma tatil edildi.

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) protesto etmek ve son dönemde "sarı lacivertli camiaya yönelik saldırılara dikkat çekmek" amacıyla, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkma kararı almıştı.

Fenerbahçe Olympiakos maçı nedeniyle erteleme istiyordu

11 Nisan'da Yunan ekibi Olympiakos ile Konferans Ligi'nde çeyrek final maçı olmasına rağmen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun maçı ertelememesine tepki gösteren sarı-lacivertli camia, 2 Nisan'da düzenlediği olağanüstü genel kurul ile Başkan Ali Koç ve yönetimine yetki vermişti.

Saat 12.00'de, İstanbul'da Giresunspor ile U19 maçına çıkan Fenerbahçeli oyuncular, 4-1'lik galibiyetin ardından hızlıca Şanlıurfa'ya getirildi.

Maça saatler kala şehre inen Fenerbahçe'nin genç futbolcuları, Galatasaray'ın başlama vuruşunun ardından oyunun durmasını bekledi.

1. dakikada golü yediler, santra yapmadılar

Maça tam kadro çıkan ve başlama vuruşuyla hücuma kalkan sarı-kırmızılılar, henüz 1. dakika dolmadan Mauro Icardi ile golü buldu.

Sahadan çıkmak için oyunun durmasını bekleyen Fenerbahçeli oyuncular, golden sonra santra yapmadılar ve yönetici Ahmet Ketenci'nin talimatıyla sahadan çekildiler.

Maçın hakemi Volkan Bayarslan mücadeleyi tatil ettiğini açıkladıktan sonra Galatasaraylı oyuncular sahada büyük sevinç yaşadı.

Son karar federasyonun

Fenerbahçe'nin sahayı terk etmesiyle, sahanın ortasında toplanan Galatasaraylı futbolcular kutlamalara başladı.

Kendilerine ayrılan bölümü dolduran Galatasaraylı taraftarlarla kucaklaşan oyuncular, kutlamaların ardından antrenman maçı yaptı.

Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulu verecek.