Ankara'da, öğretmenlere bibergazıyla müdahale eden polislere, muhalefet partisi liderleri sert tepki gösterdi

Kılıçdaroğlu: "Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz"

Twitter hesabında müdahale anına ilişkin görüntüyü paylaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere... 'Al bunu' diyen o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!" dedi.

Akşener: "Sıra Cumhuriyetimizin teminatı olan öğretmenlerimizde..."

İYİ Parti lideri Meral Akşener de, sosyal medya hesabında, polisin öğretmenlere müdahalesini eleştirerek, "Çiftçilerimiz, gençlerimiz ve doktorlarımızdan sonra sıra; Cumhuriyetimizin teminatı olan öğretmenlerimizde... Onları hem haksızlıklarla baş başa bırakıp hem de haklarını aradıkları için cezalandıramazsınız. Milletle inatlaşarak devlet yönetilmez! #ÖğretmenlerGözaltında" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu: "Öğretmeni susturan bir devletin, gelecek nesillere söyleyeceği bir sözü yok demektir"

Polisin öğretmenlere müdahalesine bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi.

Sosyal medya hesabında polisin öğretmenlere müdahale anını paylaşan Karamollaoğlu, "Özel sektörde öğretmenlik yapan eğitimcilerin tek bir isteği var; İNSANCA YAŞAM! İktidar bu sese kulak vereceğine, sesleri bastırmaya çalışıyor. Öğretmeni susturan bir devletin, gelecek nesillere söyleyeceği bir sözü yok demektir" dedi.

Babacan: "Öğretmenler eylem yapıyorsa sebebini öğrenmek iktidarın görevidir"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, polisin öğretmenlere müdahalesine tepki göstererek, "Öğretmenler eylem yapıyorsa, sebebini öğrenmek, görmezden gelen iktidarın görevidir. Anayasal hakkını kullanan öğretmenlerimizin gözaltına alınmalarını kınıyorum. Görmezden gelinen herkesin sesi olacağız. #ÖğretmenlerGözaltında" paylaşımında bulundu.