İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'deki 'değişim' hareketi tartışmaları sürerken, yaklaşan yerel seçimler öncesi İstanbul'da kimin aday olacağı belirsizliği de sürüyor.

İBB adaylığı için ismi geçen CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den konuya ilişkin açıklama geldi.

'Külliyen palavra'

Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Sarıgül, şu ifadeleri kullandı:

Külliyen palavra. Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan'ın aklında böyle bir düşünce var, ne de böyle bir şeyi konuştuk. Gündemde böyle bir konu yok. Ben bir kere o makama aday oldum, bitti. Seni temin ediyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı falan olmayacağım. Sözkonusu bile değil, lafı bile geçmedi. Geçmeyecek.

'Kemal Bey'in yanındayım'

Parti içindeki Kılıçdaroğlu'na tepki ve değişim krizini de yorumlayan Sarıgül, açık açık Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Bugün bu tartışmaların dışındayım, Kemal Bey'in yanındayım, ona destek oluyorum. Moral bulsun diye kendisini Erzincan'a davet ettim, o da kalktı geldi. Örgütçüyümdür. Güzel bir gezi organize ettik. Çok destek gördü, mutlu oldu.

Oğlu Emir Sarıgül hakkındaki adaylık iddiası

Mustafa Sarıgül, oğlu Emir Sarıgül'ün Eyüpsultan adaylığı iddiaları hakkında ise, "Emir kendi başına bir adam. Yıllardır siyasetin içinde. Evet, istiyor, kardeşleri de destekliyor. Eyüpsultan mı, başka yer mi bilmiyorum. Kendi bildiği iş, kendi siyasi çalışması. Benimle alakası yok" diye konuştu.