Can Yayınları'nın deneyimli editörü Mustafa Çevikdoğan, Yazmak Atölyesi'nde yönettiği editörlük ve kitap yayımlama atölyelerinde edebî metin editörlüğü yaparken bilinmesi gerekenlerin üstünde duruyor.

Yazarın kaleme almaya başladığı andan okurun eline ulaştığı âna kadar bir kitabın geçirdiği tüm aşamaları yayınevi deneyimi üzerinden inceliyor.

Daha sonra farklı türlerde örnek metinler üzerinde editörlük çalışmalarına geçiyor.

Bu çalışmalar aracılığıyla, "Yazarken en çok hangi hataları yaparız?", "Editörlerin en çok önemsediği hususlar nelerdir?", "Yazarlar hangi konularda desteğe ihtiyaç duyar?", "Editör bir metni güzelleştirebilir mi?" gibi sorulara tüm katılımcılarla birlikte cevap arıyor.

Kelimeden cümleye, cümleden bütüne edebî eserlerde editörün rolünü ve mesleğe dair genel kavramları, temel kaynakları inceleyen Çevikdoğan, metnin üzerinden gölge gibi geçen "sihirli el"in niteliklerini anlatırken; e-postalardan günlüklere, sosyal medya paylaşımlarından öykü, roman denemelerine kadar, kaleme alınan her metinde yazar adaylarının işine yarayacak önemli bilgileri paylaşıyor.

Sekiz hafta sürecek olan Editörlük ve Kitap Yayımlama Atölyesi 18 Nisan'da başlıyor.

Kayıt için mesaj atmanız yeterli: @yazmakatolyesi @mustafacevikdogan

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız: https://yazmakatolyesi.com/urun/mustafacevikdogan/