Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İnce, Türkiyenin yanlış bir ekonomi politikası ile yönetildiğini ve son 6 yılda 6 Merkez Bankası Başkanı'nın değiştiğini söyledi.

'Millet açlık sınırının altında yaşıyor'

Türkiyenin derin bir yoksulluğa doğru ilerlediğini dile getiren İnce, "Türkiye'nin en verimli topraklarından geçtik, Çukurova'dan geçtik. Narenciyeler dalında, yerler limon dolu, mandalina dolu. Tarlada bedava, markette al alabilirsen. Yani tarla ile raf arasında bir uçurum var. Bu bereketli toprakların insanları yoksullaşmış. Ama Ankara'da İstanbul'da yaşayan da yoksullaşmış. Türkiye derin bir yoksulluğa doğru son hızla gidiyor. Neden böyle oluyor? Beş yıldızlı demokrasiniz yoksa refahınız yok demektir. Türkiye'ye Merkez Bankası başkanı dayanmıyor. 6 yılda 6 merkez başkası başkanı, 8.5'e kadar düşmüştü faiz, tekrar 45 oldu. Türkiye bu yoldan dönmelidir. Mazot olmuş 40 lira, dolar olmuş 30 lira, faiz olmuş 45, ekmek olmuş 8 lira. Millet açlık sınırının altında yaşıyor" dedi.

'Siz Kızılay mısınız, çeksenize milletvekilini, düşsün grupları'

Genel seçimde CHP'nin Gelecek, Saadet ve DEVA partilerine 39 milletvekili verdiğini hatırlatan İnce, şöyle konuştu:

80'den fazla verdi ama 39'u seçildi. Sonra ayrıldılar, 20 kişi grup kurdu. Sonra bir sayın milletvekili vefat etti, grup düştü. Bunun üzerine CHP bir milletvekili daha verdi, grubu yeniden kurdu. CHP listelerinden seçilen milletvekillerinden birisi, Saadet Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı oldu. İlk açıklaması 'İstanbul'un 5 yılı boşa geçmiştir' oldu. Siz Kızılay mısınız, çeksenize milletvekilini, düşsün grupları. Neden çekmiyorsunuz? Siz nasıl bir ilişki içindesiniz, size bu siyaseti kim öğretti, niye kendinize işkence yaptırıyorsunuz? Hem sizin listenizden seçilecek, hem size hakaret edecek, hem yedek milletvekili vereceksiniz.

'O kadar yanlış işler yapıyorlar ki şaşkınlıkla izliyorum'

Ben dünyanın hiçbir yerinden böyle siyaset görmedim. Bu siyaseti, bu kadar düşük düzeyde ilk kez görüyorum. 40 yıldır siyasetçiyim, bu kadar aymazlık, bu kadar iş bilmezlik görmedim. Muhalefet bu seçim hüsrana uğrayacak. Gördüklerimi söylüyorum, o kadar yanlış işler yapıyorlar ki şaşkınlıkla izliyorum.

'Ben onlara 'siyasette ilke' dedim, onlar ilçe istediğimi söyledi'

Partisinin ittifakta yer almayacağını bildiren İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü belirterek, "Onlarla anlaşamadık. Ben onlara 'siyasette ilke' dedim, onlar ilçe istediğimi söyledi. İşin ciddiyetinin ne olduğunu 1 Nisan günü göreceğiz" diye konuştu.