A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup 3'üncü maçında Lüksemburg deplasmanına çıktı.

Karşılaşmayı 2-0 kazanan millilerimiz grupta 3'te 3 yaparak, 9 puan ile liderliğini sürdürdü. İlk yenilgisini alan Lüksemburg ise 6 puanla ikinci sırada kaldı.

Grubun diğer maçında ise Faroe Adaları, Litvanya'yı 2-1 mağlup etti. Faroe Adaları 3 puana yükselirken, puanla tanışamayan Litvanya son sırada kaldı.

12 gol attık, kalemizde gol görmedik

A Millilerimiz, UEFA Uluslar C Ligi'nde oynadığı 3'üncü maçında da kalesinde gol görmedi.

Lüksemburg'u 2-0 mağlup eden milliler, ilk maçında Faroe Adaları'nı 4-0, ikinci maçında da Litvanya'yı 6-0 mağlup etmişti.

Üç maçta 12 gol atan ay-yıldızlılar, kalesinde gole izin vermedi.

En golcü futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu

A Millilerimizi Lüksemburg deplasmanında öne geçiren golü penaltıdan atan Hakan Çalhanoğlu, ay-yıldızlı formayla gol sayısını 15'e yükseltti.

A Milli Takım ile 71. maçına çıkan Hakan, attığı 15 golle aday kadro içindeki en golcü oyuncu konumunda da bulunuyor. Hakan'ı 13 golle Cengiz Ünder takip ediyor.

Mücadelenin ikinci yarısında yerini Salih Özcan'a bırakan Hakan, oyundan çıkarken kaptanlık pazubandını Çağlar Söyüncü'ye verdi.

7'nci kez forma giyen Serdar Dursun'dan 7'nci gol

Serdar Dursun, A Milli Takım'daki gollerine Lüksemburg karşısında da devam etti.

Mücadelenin ikinci yarısında oyuna girerek ay-yıldızlı formayı 7'nci kez giyen Serdar Dursun'un attığı gol sayısı da 7'ye yükseldi.

4'üncü maç İzmir'de Litvanya'yla

Türkiye, gruptaki 4'üncü maçını 14 Haziran Salı günü İzmir'de Litvanya ile oynayacak, aynı gün Lüksemburg da Faroe Adaları'nı konuk edecek.