TBMM Genel Kurulu'nda Ulaştırma ve Altyapı, Tarım ve Orman ile Milli Savunma Bakanlıklarının 2023 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı sunumda, hudut güvenliğine ilişkin olarak kimyasal silah kullanıldığı iddialarına yanıt verdi.

"Kimyasal silah iddiaları hezeyandır"

Akar, şöyle konuştu:

Terör örgütlerine âdeta solunum cihazı bırakmak isteyenlerin kimyasal silah kullandığını iddiaları hezeyandır. Yurtdışında çamur at izi kalsın anlayışıdır. TSK'da kimyasal kullanılmamaktadır, envanterde kimyasal mühimmat bulunmamaktadır. Buna rağmen aynı iddiaları dillendiriyorlar. Göz yaşartıcı mühimmatların insan hayatını kurtarmada kullanabileceği bilinmektedir.

"24 Kasım'da bir heyet teşkil ettik"

Önyargılı ve kara yapıcı söylemler var. Hüküm veriliyor. "Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor" deniliyor. 24 Kasım'da bir heyet teşkil ettik. Gitti, incelemeleri, ölçümlerini yaptı. Verileri Sağlık Bakanlığı laboratuvarına verdiler. Bunların hiçbirinde kimyasal olmadığı raporu elimizde.

"364 terörist etkisiz hale getirildi"

Bakan Akar, Pençe-Kılıç Harekâtı'na ilişkin olarak da şu bilgilendirmede bulundu:

Teröristler için tek yol, adalete teslim olmaktır. Son dönemin en kapsamlı hava operasyonları icra edilmektedir. Harekette terör hedefleri ateş altına alınmış, aralarında örgütün sözde yöneticilerinin de bulunduğu tespit edilen 364 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şehitlerimizin, masum insanlarının kanını hiçbir zaman yanına bırakmadık, bırakmayacağız. Teröristlerin hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz.

"Yunanistan, uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavrından derhal vazgeçmelidir"

Yunanistan ile son dönemde artan gerginliğe de değinen Akar, şunları söyledi:

Yunanistan, gerginliği artırmak için her türlü girişimde bulunuyor. Beklentimiz, bazı Yunan siyasilerin ve askeri şahısların iç politik amaçlarla uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeleri, problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır. Samimi temennimiz Ege ve Akdeniz'in, dostluk denizi olmasıdır.