İki hafta önce Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken yaşadığı rahatsızlık sonrası trafik kazası geçiren ve şah damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıkan usta televizyoncu Metin Uca'nın tedavisi yoğun bakımda sürüyordu.

Menajer Kübra Kalem Baykara dün, Uca'nın taburcu olmayı beklerken acil ameliyata alındığını ve sonrasında oluşan komplikasyonlar nedeniyle tedbir amaçlı entübe edildiğini duyurmuştu.

Baykara, gece saatlerinde Uca'nın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cumartesi Cemal Reşit Rey'de veda töreni yapılacak

62 yaşında vefat eden Metin Uca'nın cenazesi sabah saatlerinde Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak incelenmek üzere Yenibosna Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

Otopsi işlemi tamamlanan Uca'nın cenazesi Zincirlikuyu Morgu'na götürüldü.

Menajer Kübra Kalem Baykara, Uca'nın cenaze töreni hakkında şu açıklamayı yaptı:

Acı kaybımız Metin Uca cumartesi günü saat 11.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek veda töreni ile son yolculuğuna uğurlanacaktır.

Cenazemiz ise pazar günü öğle namazını müteakip Ankara Kocatepe Camii'nden alınarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecektir.

Vasiyeti tartışma yarattı

Öte yandan Metin Uca'nın ölümünün ardından vasiyeti sosyal medyada gündem oldu.

YouTube'da yayınlanan 'Haber Bahane' programına konuk olan Uca, ölümden korkmadığını ve güzel öleceğini düşündüğünü belirterek vasiyetinden bahsetmişti.

Yakılmak istediğini söyleyen Uca'nın vasiyeti şöyle:

Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İkiyüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum.