Türkiye'nin birçok ilinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle İstanbul başta olmak üzere birçok uçak seferi iptal edildi.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabında, "İstanbul ve yurtiçindeki bazı şehirlerimizde (Sivas, Kahramanmaraş, Erzurum, Antalya) olumsuz hava koşulları sebebiyle, İstanbul Havalimanı kalkışlı ve varışlı bazı seferlerde iptaller yaşanmaktadır. Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda iptal seferlerde artış beklenmektedir" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, yolcuların seferlerini havayolu şirketinin resmi internet sitesinden takip etmeleri istendi.

Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji genel Müdürlüğü'nden birçok ile sağanak ve fırtına uyarısı geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

MARMARA BÖLGESİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimlerinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden sonra da etkili olmaya devam ederek yarın (pazartesi) gece saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın kıyılarında yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde bugün görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinden itibaren kuvvetli batı ve kuzeybatılı rüzgâr (40-70 km/saat) ile birlikte etkili olmaya devam ederek yarın (pazartesi), Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun'un batısı ile Trabzon'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat), Giresun'un doğu ve Trabzon'un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU KARADENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Doğu Karadeniz'de rüzgârın yarın (02.10.2023 Pazartesi) batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatı yönlerden etkisini artırarak sabah saatlerinde batısı, öğle saatlerinden itibaren genelinde 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Fırtınanın, Salı günü (03.10.2023) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.