Sezon başında Medipol Başakşehir'e transfer olan, ancak bir türlü sakatlıklardan kurtulamayan Mesut Özil, 34 yaşında futbolu bırakma kararı aldı.

Almanya'da doğan Türk asıllı Alman futbolcu, Schalke altyapısında yetiştikten sonra Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal gibi dev kulüplerde forma giydi.

Arsenal'de Mikel Arteta tarafından istenmeyen adam ilan edilen ve 2021 yılında Fenerbahçe'ye transfer olarak kariyerinin son dönemini Türkiye'de geçirme kararı alan Mesut Özil, sarı-lacivertli kulüpte de beklentilerin altında kalmıştı.

Bu sezon başında, Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir'e transfer olan yıldız futbolcu, yakasını sakatlıklardan kurtaramadı ve oynadığı 8 maçta herhangi bir katkı veremedi.

Sosyal medya hesabında bir açıklama yayınlayan Mesut Özil, son zamanlarda yaşadığı sakatlıkların bu kararı almasında etkili olduğunu söyledi.

"17 yıl boyunca profesyonel futbolcu olmak bir ayrıcalıktı"

Yıldız futbolcu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Uzun süren düşüncelerin ardından futbolu bıraktığımı açıklıyorum. 17 yıl boyunca profesyonel futbolcu olmak bir ayrıcalıktı. Bu fırsat için kendimi minnettar hissediyorum. Ancak, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Futbolu bırakmamın zamanının geldiğini hissettim. Bu muhteşem yolculuk birçok unutulmaz an ve duygular ile dolu.

"Şu anda güzel ailemle birlikte önüme bakıyorum"

Schalke 04'e, Werder Bremen'e, Real Madrid'e, Arsenal'e, Fenerbahçe'ye, Başakşehir'e, bu süreçte bana destek veren teknik direktörlerime ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aileme ve yakın arkadaşlarıma ise özel bir teşekkür etmek istiyorum. İyi ve kötü günde, kariyerimin ilk gününden itibaren bana çok fazla destek verdiler. Şu anda güzel ailemle birlikte önüme bakıyorum.