İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi program için gittiği Trabzon'da, akşam saatlerinde Yomra ilçesinin İkisu Mahallesi'nde kahvehane toplantısına katıldı.

Mahalledeki vatandaşlarla bir masa etrafında toplantı yapan Akşener, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

'Bu seçimin kazanılmasını çok arzu ettik'

Toplantıda bir vatandaş, Akşener’in Altılı Masa'dan kalkışını kastederek, "Keşke o masadan kalktığınızda geri dönmeseydiniz, konumunuz çok daha farklı olurdu" dedi.

Akşener de vatandaşa cevaben, "Şimdiki aklım olsaydı dönmezdim. Hep özeleştiri diyorlar ya, asıl özeleştiri o. O nedenle kendi başımıza gidiyoruz" dedi.

Bir başka vatandaş ise, "O zaman aklın mı gitti" diye sorunca, Akşener "İçtenlikle söylüyorum, bu seçimin kazanılmasını çok arzu ettik. Ben kişisel olarak hiçbir şey talep etmedim. Partimiz var bizim, ben neden Cumhurbaşkanı adayı olmayayım ki. Arıza çıkarmamak için her şeyden vazgeçtim. Ama siz iki insanı istediniz, doğru mu, ben de onlara gayret ettim. O da kabul görmedi. Ondan sonraki fasıl öyle oldu. Özür dilerim" yanıtını verdi.

'Ben gizli iş yapamıyorum'

"Özür dileyecek bir şey yok, ya hiç kalkmasaydınız" diyen vatandaşa cevap veren Akşener, o dönemde yaşananları şöyle anlattı:

Alengirli bir iş olmadı. 6 kişi oturuyoruz. Biz adayın nasıl bir yöntemle seçileceğini konuşmak üzere oturmuşuz. Bir baktık ki aday ismi konuşuluyor. Buna itiraz ettim. Biz adayın seçilme yöntemini konuşacaktık. Kimseyi de incitmek istemiyorum. Sonuç itibariyle 5 arkadaşımız Kemal Bey'i söyledi. Ben de sizin istediğiniz iki kişiyi söyledim ve 'Kemal Bey'in de ismi olsun, araştırma yaptıralım' dedim, 'araştırmanın sonucuna uyalım'. Bana dendi ki, 'Siz istemiyorsanız 5 kişi imzalayalım, siz gidebilirsiniz'. Dolayısıyla ben de 'peki' dedim. Hem Ali Babacan, hem de Sayın Davutoğlu, dediler ki, 'Yok yok, yıkıp dökmeyin'.

Ondan sonra ben tekrar arkadaşlarla konuşup bir yetki almak üzere geri döndüm. Ben gizli iş yapamıyorum. Sonuç itibariyle biz arkadaşlarla konuştuk, 'Oturma bir daha' dediler. Kalktık o konuşmayı yaptık.

'Önce bir arkadaş, sonra Sayın Babacan 'Bizim bundan haberimiz yok' dedi'

Sonra hem İmamoğlu hem de Mansur Yavaş gece evime saat 02.15'te geldiler. İkisine de son kez sordum, 'Sen aday olabilir misin, sen aday olabilir misin' diye. 'Hayır' dediler. Bunun üzerine bir teklif yapıldı.

Normalde genel başkanların hiçbiri olmayacak, ikisi olacak. Bununla kazanma ihtimali yüksekti. Sonra ortak yazı hazırladık. Arkadaşlarım 'tekrar masaya dön' dediler. Buradaki halime bak, yazık bana da.

Sonra döndük otele gittik, iki belediye başkanı ve Kemal Bey, burada yüz yüze 'tamam' dedik. Masaya gittik, kâğıdı imzalayacağız zannediyorum. Önce bir arkadaş, sonra Sayın Babacan 'Bizim bundan haberimiz yok' dedi. Ben de masanın haberi var zannediyorum. Burada bana 'aklın yeni mi başına geldi' diyebilirsin. Sorguladığım yer burası.