Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşları ile ilgili düzenleme yapılacağı açıklamasının ardından muhalefet partileri konuyu TBMM Genel Kurulu'na taşıdı.

Yeşil Sol Parti (YSP), emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için Meclis'e grup önerisi getirdi.

'Bu insanlar ne yesin? Ne içsin? Buna el insaf denir'

Önerinin gerekçesini açıklayan YSP Mersin Milletvekili Ali Bozan, şöyle konuştu:

Konumuz toplumun en geniş kesimlerinden bir olan emekliler ve AKP iktidarı döneminde en çok mağdur olan kesim, emekliler. Onlar sıkıntılarını anlatacağım ama şundan eminim anlatılacaklardan birçoğunuzun yüzü dahi kızarmayacak. Çünkü buna karar verecekler, ekmeğin, pazarın fiyatından bihaber. Tam da bu nedenle yüzünüzün kızarmayacağını düşünüyorum.

Aylık ortalama geliri 30 bin lira olan bir yurttaş dahi ay sonunu nasıl getireceğini bilemiyor. Kaldı ki çoğunluğu 7500 lira olan emekli insanlardan bahsediyoruz. Bu insanlar ne yesin? Ne içsin? Buna el insaf denir. Bu, iktidarın, AKP'nin en büyük ayıbıdır. Sürekli emeklilerin sorunları tartışılıyor ama AKP sıraları kör ve dilsiz.

'9 milyon emekli 7500 lira maaşla geçinmeye çalışıyor'

Şunu ifade edeyim: Şimdi şu anda Türkiye'de kaç milyon emekli yaşıyor, haberiniz yok. Bu ülkede 15.9 milyon emekli yurttaş yaşıyor. En az 9 milyon tanesi 7500 lira maaşla geçinmeye çalışıyor. Sarayın bu konuda fikri nedir? Yoksa sarayın yerel seçim hamlesini mi bekliyorsunuz?

Şu anda sizin grubunuzda emekli maaşıyla geçinemiyoruz diyen milletvekili var. Bu halde siz 7500 lira maaş alan insanların geçinmesini bekliyorsunuz.

Şu anda Genel Kurul'da bulunan milletvekillerine en çok telefon emeklilerden geliyor, acaba Meclis'ten bizimle ilgili bir iyileştirme çıkacak mı diye? Biz de Yeşil Sol Parti grubu olarak diyoruz ki, varsa vicdanınız önergemize 'evet' oyu kullanın.

Emekli maaşlarının artırılmasına ilişkin öneri, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.