Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Fransa ile Polonya karşı karşıya geldi.

Al Thumama Stadı'ndaki mücadeleyi Fransa 3-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

13. dakikada Tchouameni kaleyi cepheden gördüğü pozisyonda çok sert vurdu, kaleci Szczesny meşin yuvarlağı kornere çeldi.

21. dakikada Lewandowski, ceza yayı önünden şutunu çekti, top az farkla yandan auta çıktı.

38'de Polonya etkili geldi

Karşılaşmanın 38. dakikasında Polonya gole çok yaklaştı. Bereszynski sol kanattan ceza sahasına girdi, altıpas önüne yerden gönderdiği topa Zielinski gelişine vurdu, meşin yuvarlak kaleci Lloris'ten döndü, Zielinski bir kez daha vurdu, bu kez top Hernandez'den döndü. Tehlikenin devam ettiği pozisyonda top son kez Frankowski'ye geldi, bu oyuncunun sert şutunda Varane çizgi üzerinde golü önledi.

44. dakikada Mbappe'nin ara pasıyla Giroud, Polonya ceza sahasında topla buluştu, Giroud'nun köşeye şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

Mbappe'den müthiş goller

Fransa, ikinci yarıya da hızlı başladı. Polonya ceza sahası önünde topla buluşan Mbappe'nin sert şutunda Krychowiak'a çarpan top yön değiştirdi ve az farkla direğin yanından auta çıktı.

74. dakikada sağ kanattan ilerleyen Dembele'nin pasında Mbappe ceza sahasına girdi, sol çaprazdan sert şutunda top fileleri havalandırdı: 2-0.

90+1. dakikada sol kanattan gelişen atakta Thuram'ın pasında Mbappe ceza sahasına girdi, sol çaprazdan ters köşeye sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Szczesny'nin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 3-0.

Polonya'nın tek golünü ise 90+9. dakikada penaltıdan Lewandowski kaydetti.

Gol krallığında ilk sıraya yerleşti

Fransa'nın yıldız oyuncusu Kylien Mbappe, Polonya karşısında 2 gol atarak turnuvadaki gol sayısını 5'e çıkarırken, Katar 2022'deki gol krallığı yarışında da ilk sırada yer aldı.

Giroud'nun gol sayısı Henry'yi geçti

Fransa'yı Polonya karşısında 1-0 öne geçiren golü atan Olivier Giroud, 'Fransa Milli Takımı'nın en golcü oyuncusu' unvanının sahibi oldu.

Bu karşılaşma öncesinde Thierry Henry ile birlikte 51'er golü bulunan Giroud, gol sayısını 52'ye yükselterek zirvenin tek sahibi oldu.