Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Amazon Koyu'ndaki ormanlık alanda yangın çıktı.

Hisarönü Mahallesi, Bördübet mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangında alevler rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi müdahalede bulundu.

Alevler bir anda büyüdü

Şiddetli rüzgâr nedeniyle bir anda büyüyen alevlere ekipler ilk etapta iki yangın söndürme helikopteriyle müdahalede bulundu.

Havanın kararmasıyla birlikte alevlere müdahalenin karadan devam edeceği belirtildi.

Ekipler, rüzgârın etkisiyle hızla büyüyen yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Sık ormanlık alanda etkili olan yangına müdahalede bulunmak üzere Denizli, Antalya ve İzmir’den çok sayıda takviye ekipler sevk edildi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden ilk açıklama

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) de yangına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

OGM'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Marmaris'te farklı noktalarda çıkan orman yangını ile mücadelemizi sürdürüyoruz. 576 personel, 144 arazöz, 13 dozer ile müdahale edilen yangını en kısa sürede kontrol altına almak için büyük bir gayretle çalışıyoruz.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: "Teyakkuz halindeyiz"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de sosyal medya hesabında şu açıklamada bulundu:

Marmaris'teki yangını Yangın Yönetim Merkezimizden takip ediyoruz. Yangın 20.02'de başladı. 20.10'da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor.

Marmaris Belediye Başkanı'ndan gece görüşlü helikopter talebi

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesini istedi.

Oktay, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, şunları ifade etti:

Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz.

Milli Savunma Bakanlığı araç ve personel görevlendirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Muğla Valiliği'nin talebi üzerine alevlere müdahale için Aksaz Üs Komutanlığı'ndan su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile personel görevlendirildiğini açıkladı.

MSB'nin duyurusunda, "Deniz Kuvvetlerimize ait İHA tarafından Marmaris Yedi Adalar bölgesinde tespit edilen yangın hemen Orman Genel Müdürlüğü'ne bildirilmiş, Muğla Valiliği'nin talebi üzerine yangın söndürme çalışmalarına destek için iş makinesi, yangın söndürme araçları ve personel görevlendirilmiştir" denildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, yangına yönelik çalışmaları incelemek üzere bölgeye hareket etti.

4 ilden AFAD ekipleri görevlendirildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yangına müdahale için 4 ilden ekiplerin görevlendirildiğini, 4 ildeki ekiplerin de teyakkuz haline geçirildiğini bildirdi.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirildiği; Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekiplerinin de teyakkuz haline geçirildiği belirtildi.