Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli rüzgâr ve fırtına bekleniyor.
Gökçeada ve Bozcaada çevresinde ise zaman zaman kuvvetli fırtına etkisini gösterecek.
Fırtına ve rüzgârın akşam saatlerinden başlayarak cuma günü akşamına kadar sürmesi öngörülüyor.
Yüksek bölgelere don ve buzlanma uyarısı
Yetkililer, kuvvetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına ve diğer olumsuz durumlara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.
Ayrıca, bölgedeki yüksek kesimlerde don ve buzlanma gibi tehlikelere karşı da uyarılar yapıldı.
Kırklareli'nde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor
Bu gece itibariyle Kırklareli'nin kuzey ve doğu kesimlerinde yağışların kuvvetli şekilde başlayacağı ve yarın sabah saatlerinden itibaren yüksek bölgelerde karla karışık yağmura, akşam saatlerinde ise il genelinde kar yağışına dönüşeceği bildirildi.
Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının kuvvetli olacağı ve ulaşımda aksamalar, su baskınları, tipi gibi riskler oluşturabileceği belirtildi.