6 Şubat depremlerinde 6 bin binanın yıkıldığı, 36 bin civarında da binanın ağır hasar aldığı Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 3 dakika aralıklarla peş peşe iki deprem oldu.

AFAD verilerine göre, saat 17.46’da yerin 6.99 kilometre derinliğindeki deprem, 5.2 büyüklüğünde gerçekleşti.

AFAD: 'İkinci deprem 4.7 büyüklüğünde'

Bu depremden dakikalar sonra yine Battalgazi'de saat 17.49'da, yerin 6.3 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldi.

Kentte yaşanan panik nedeniyle araçlarıyla şehir dışına çıkmak isteyenler trafiğin sıkışmasına neden oldu.

Üç dakika aralıklarla 2 deprem

Kandilli Rasathanesi, saat 17.46’da Adıyaman Sincik'te saat 5.3 büyüklüğünde, saat 17.49'da da Malatya Battalgazi'de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini aktardı.

Üç dakika arayla meydana gelen depremler Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Kilis'te de hissedildi.

Adıyaman-Sincik'te 3.5 büyüklüğünde deprem

Adıyaman Sincik'te saat 18.54'te yerin 6.99 kilometre derinliğinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, Sincik'teki depremin 3.4 büyüklüğünde ve yerin 5.0 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu.

Adıyaman'da vatandaşlar sokaklarda toplandı

Adıyaman'da bazı vatandaşların evlerinden çıktığı, sokakta toplandığı görülürken, bölgeye giden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman Valiliği önünde vatandaşlarla görüştü.

Şu an kendilerine ulaşan olumsuz bir durum olmadığını belirten Özhaseki, an itibariyle ilçelerin durumuyla ilgili detaylı bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Şanlıurfa'da halk paniğe kapıldı

Depremin hissedildiği Şanlıurfa'da da kısa süreli panik yaşandı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, X hesabında yaptığı paylaşımda, "Malatya'da meydana gelen deprem ilimizde de hissedilmiş olup bu konuda intikal eden bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetten korusun" dedi.

AFAD'dan uyarı: 'Ağır hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin'

AFAD, "Dikkat" başlığıyla sosyal medya hesabında paylaştığı uyarıda şunları kaydetti:

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede 4.5 ve üzeri artçı depremler meydana gelmeye devam etmektedir.

Vatandaşlarımıza, bölgedeki ağır hasarlı yapılara kesinlikle girmemelerini, riskli binaların çevresinde bulunmamalarını ve resmi birimlerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.