Süper Lig'in 15. haftasında oynanan maçta Trabzonspor, evinde lider Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti.

Akyazı Stadı'nda 40 bin kişilik seyirci desteğiyle Fenerbahçe'nin karşısına çıkan son şampiyon Trabzonspor, Maxi Gomez ve Trezeguet'nin golleriyle zafere ulaştı.

Crespo, takımını 10 kişi bıraktı

İlk yarısı 0-0 sona eren mücadelenin ikinci yarısında etkili bir oyun ortaya koyan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasıyla kontrolü iyice eline aldı. 57. dakikada gördüğü ikinci sarı kartla oyundan atılan Crespo, sarı-lacivertlileri 10 kişi bıraktı.

4 dakika sonra Fenerbahçe yıkıldı

61. dakikada sahneye Maxi Gomez çıktı. Sol kanatta topla buluşan Bakasetas savunmanın arkasına koşu yapan Maxi Gomez’e gönderdiği havadan ara pasında bu futbolcu sol çaprazda önce topu göğsüyle kontrol etti ve sağ ayağıyla yere çarptırdığı gelişine voleyle topu sağ köşeden ağlarla buluşturdu: 1-0.

Bu sezon iç sahadaki ilk golünü Fenerbahçe karşısında atan Maxi Gomez seyirciyle birlikte müthiş bir sevinç yaşadı.

Jorge Jesus skoru çeviremedi

Jorge Jesus yaptığı hamlelerle skoru değiştiremedi ve 10 dakikalık uzatma bölümünün son anında sahneye bu kez Trezeguet çıktı.

Müthiş bir füze çıkaran Mısırlı golcü, Altay'ı mağlup ederek maça son noktayı koydu.

Puan farkı 3'e indi

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 26'ya çıkarırken, 29 puanda kalan Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını da 3'e indirdi.

Gelecek hafta Fenerbahçe, Hatayspor ile sahasında karşı karşıya gelecek. Trabzonspor ise, Karagümrük deplasmanına çıkacak.