Paris Savcılığı, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) 'hayali istihdamlarla' ilgili yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişi hakkında dava açılması talebinde bulundu.

Kamu fonlarını zimmete geçirme suçlaması

Savcılık, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi milletvekili Le Pen ve babası Jean-Marie Le Pen de dahil 11 Ulusal Cephe (FN) partili Avrupa Parlamentosu milletvekilleri hakkında Avrupa Birliği'ne (AB) ait fonları kötüye kullandığı ve 'suçu gizlediği' gerekçesiyle dava açılmasını istedi.

Ayrıca savcılık, Le Pen ve Jean-Marie Le Pen de dahil 6 kişinin kamu fonlarının zimmete geçirilmesinde suç ortaklığı yapmaktan da yargılanmasını istedi.

Hayali danışmanlık hizmeti ile fondan maaş ödendi

Sözkonusu suçlar için 10 yıl hapis cezası ve 1 milyon avro veya zimmete geçirilen meblağının iki katı para cezası bulunuyor.

Le Pen'in, AP milletvekilli olduğu dönemde 2 kişiye hayali danışmanlık hizmetleri nedeniyle AP fonlarıyla maaş ödediği iddia ediliyor.

Le Pen dahil Ulusal Cephe'den bazı AP milletvekilleri hakkında 2004-2016 yıllarında Avrupa Parlamentosu'nda 'hayali istihdam' oluşturduğu iddiasıyla ilgili Fransa'da 2015 yılında soruşturma açılmıştı.