Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde teröristlerle girilen çatışmayla ilgili iki açıklama yaptı.

İlk açıklamada 3 askerin şehit, 4 askerin yaralı olduğu duyurulurken, ikinci açıklamada yaralı askerlerden 3’ünün kurtarılamadığı ifade edildi.

Toplam 6 askerin şehit olduğu çatışmada yaralı kurtulan 1 askerin tedavisi sürüyor.

Bakanlıktan ilk açıklama: 3 asker şehit

Bakanlıktan yapılan ilk açıklamada şöyle denildi:

Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir.

Belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekâtı düzenlenmiştir.

İlk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.

MSB'den ikinci açıklama: Şehit sayısı 6'ya yükseldi

Bakanlıktan yapılan ikinci açıklamada ise, yaralı 3 askerin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.