2022 FIFA Dünya Kupası F Grubu 2'nci maçında Belçika ile Fas karşı karşıya geldi.

Al Thumama Stadı'nda oynanan mücadelede favori Belçika, Fas'a 2-0 mağlup oldu.

Belçika beklenmedik bir sonuçla yıkılırken, ilk yarıda bir golü VAR'a takılan Fas ise ikinci yarıda da etkili bir futbol sergiledi.

45. dakikade Hakim Ziyech'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta top ağlarla buluştu. VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu inceleyen hakem Cesar Arturo Ramos, Romain Saiss'in kale önünde ofsaytta olduğunu tespit ederek golü iptal etti.

İlk yarı 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

Belçika gol için yüklenirken 2'nci şoku yaşadı

73. dakikade sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Abdelhamid Sabiri geçti, Sabiri'nin sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top doğrudan kaleye yöneldi ve kaleci Thibaut Courtois'ın sağından ağlarla buluştu: 0-1.

Uzatmalarda Belçika gol ararken, 90+2. dakikada ikinci golün şokunu yaşadı. Ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Hakim Ziyech, Toby Alderweireld’dan kurtulduktan sonra pasını Zakaria Aboukhlal'a çıkardı, Aboukhlal sağ ayağıyla gelişine müthiş bir şut çıkararak topu kaleci Courtois'nın uzanamayacağı köşeden ağlarla buluşturdu: 0-2.

Kalan dakikalarda Belçika skoru değiştirecek golü bulamadı ve sahadan eli boş ayrıldı.

Bu sonucun ardından Fas puanını 4'e çıkarırken, Belçika ise 3 puanda kaldı.

Turnuvaya 3 puanla başlamıştı

Belçika, ilk maçında Kanada'yı Michy Batshuayi'nin golüyle mağlup ederek Dünya Kupası'na 3 puanla başlamıştı. Afrika temsilcisi Fas ise son finalist Hırvatistan ile golsüz berabere kalmıştı.

F Grubundaki sonraki maçta Belçika, Hırvatistan ile karşılaşacak. Fas ise Kanada ile oynayacak.