Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan Günlük Covid-19 Tablosu'nun güncel verilerine göre, son 24 saatte 418 bin 253 koronavirüs testi yapıldı ve 69 bin 658 kişi daha yeni vaka olarak kayıtlara geçti.

Son 24 saatte virüs nedeniyle 157 kişi yaşamını yitirirken, iyileşenlerin sayısı da 77 bin 612 oldu.

İkinci doz aşı uygulananların oranı

18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 84.07, birinci doz aşı yapılanların oranı ise yüzde 92.30 olarak açıklandı.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 139 milyon 865 bin 637 doza yükseldi.

İki doz aşı uygulananların oranının en yüksek ve en düşük olduğu iller

18 yaş ve üstü nüfusta en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa...

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise; Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ...

Bakan Koca: "Ulaşma imkânı olmayan vatandaşlarımız ekiplerimizi davet ediyor"

Kişisel Twitter hesabında yurttaşlara aşılanmayla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da şunları kaydetti:

Birçok bölgede, kış şartları sebebiyle sağlık kurumlarına ulaşma imkânı olmayan vatandaşlarımız ekiplerimizi davet ediyor ve köylerine, kapılarına kadar giderek aşılarını yapıyoruz. Sağlık kurumlarına kolayca ulaşma ve aşı yaptırma imkânı olanlar lütfen aşılarını ertelemesin.