Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İktidar ve çevresi ülkeden kaçmanın planlarını yapıyor" iddialarına ilişkin şunları söyledi:

"Erdoğan'ı 15 Temmuz gecesi kaçırtamadınız"

Ta 27 Mayıs'ta, 62 yıl önce bu CHP ne dediyse, inanın bugün de aynı şeyi söylüyor. Ne diyorlardı o zaman rahmetli Menderes ve arkadaşları için, 'Uçaklarla altın ve pırlanta kaçırdılar'. Şimdi aynı şeyi, şu andaki Bay Kemal benim için söylüyor. Eline, diline dursun. Tayyip Erdoğan için böyle bir şeyi söyle de birileri yutsun bunu. Yutmazlar. 2023 geliyor. Bu millet sana gereken dersi yine verecek.

Utanmadan bir de 'Kaçacak' diyor. Erdoğan'ı 15 Temmuz gecesi kaçırtamadınız. Ama sen tankların arasından kaçtın. Saat 23.00, tankların arasından kaçtın. Kimler sayesinde? O FETÖ'cü bazı güvenlikçiler sayesinde. Nereye kaçtın? Bakırköy Belediyesi'ne kaçtın, orada keyif kahvesi içmeye başladın.

Ben de Marmaris'ten çağrımı yaptım. Ve bu çağrımla, 15 dakika eğer geç kalsaydım bugün belki sizin karşınızda olmayacaktım. Rabbimin takdiri neyse o, bunu kimse değiştiremez. Herkesi meydanlara çağırdığımda ve benim milletim, benim sevdalısı olduğum bu millet, Atatürk Havalimanı'na yığıldı. Ve Atatürk Havalimanı'nda bizi beklemeye başladılar. Geldik, onlarla orada kucaklaştık ve birlikte yolumuza devam ettik.

Bütün bunlar niçindi? Bu bir sevdanın neticesidir. Eğer bu sevda varsa, gerisi yalan. Bay Kemal ne derse desin, Erdoğan burada. Bütün dünya ile şu andaki alışverişlerimiz, irtibatlarımız nasıldır, bunlar da ortada. Bay Kemal, sen hiç heveslenme, Erdoğan bu ülkede hizmet etmeye devam edecek.

ABD'ye para transferleri: "Akşam yalan, sabah yalan"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davalarına da değinerek, şöyle devam etti:

Paralardan bahsediyor. Amerika'ya, şuraya buraya filan. Evet bir 150 bin lira kazandım, bir 100 bin lira daha kazandım. İşte Man Adası filan falan dedi. Şimdi bu paraları, o iftira attığı TÜRGEV ve Ensar vakıflarına ben Bay Kemal adına veriyorum. Hiç olmazsa bir hayra vesile olsun böylece ve oradan oraya gidecek. Fakirin eliyle.

Bu anlattığı, bahsettiği şeyler özellikle Amerika'da yapılan Türk Evi'nin hemen iki cadde arkasında muhteşem bir yurt. Burada böyle bir şey yapılıyor. Ve buna bu kadar yalan yanlış şeyleri yapıştırmanın, iftira atmanın ne anlamı var? Ama maalesef akşam yalan, sabah yalan.