Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, kur korumalı mevduata ilişkin paylaştığı mesajda, "Bu yıl sadece Temmuz ve Ağustos aylarında kur korumalı mevduat sahiplerine 410 milyar TL ödenecek" ifadelerini kullandı.

Kur Korumalı Mevduat'a (KKM) sadece 2 ayda ödenen miktarın Ocak-Temmuz döneminde devletin tahsil ettiği tüm ÖTV gelirleri toplamından (408 milyar TL) fazla olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Yani KKM saçmalığı olmasa tüm mallarda ÖTV'yi sıfırlamak mümkün olabilirdi. Saray Devleti bir avuç varsıla çalışıyor" dedi.

Rus askerlerinin Türk Gemisi'ne baskını

Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı bir diğer paylaşımında, "Rus askerleri tarafından Şükrü Okan adlı Türk Gemisi'ne Karadeniz'de yapılan baskının görüntüleri, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından basına dağıtılmış ve halkımız ancak bu şekilde gelişmeden haberdar olmuştur. Saray Devleti konuya dair herhangi bir açıklama yapmamıştır. Neden?” sorusunu sordu.

'Deprem vergisi' olarak alınmaya başlanan ve toplanan bağışlar nerede?'

17 Ağustos ve 6 Şubat depremlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Afetlere karşı hazırlıklı olmak ve gerekli tedbirleri almak devletin asli görevlerindendir. 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden geçen onca yıla rağmen ülkemizin doğal afetlere karşı halen hazırlıksız olduğunun en vahim sonucunu maalesef 6 Şubat'ta büyük bir acı içinde yaşadık.

17 Ağustos Depremi'nin yıldönümünde, depremde ve diğer afetlerde yitirdiklerimizi hüzün ve rahmetle anıyor, aynı acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.

Saray devletine soruyorum: 17 Ağustos depreminin ardından yaralarımızı bir an önce sarmak ve gerekli tedbirleri sağlamak için 'deprem vergisi' olarak alınmaya başlanan ve toplanan bağışlar nerede?